Магазин плитки не є офіційним сайтом компанії CERSANIT
0800 210 172 Київ, Стратегічне шосе 11
Меню

Чи можна клеїти плитку на вологостійкий гіпсокартон

Чи можна клеїти плитку на вологостійкий гіпсокартон

Підстава для монтажу керамічної плитки може бути не тільки оштукатуреною, дерев'яною або бетонною. Вологостійкий гіпсокартон також використовують для цієї мети, але наскільки це гарна ідея, спробуймо розібратися. Гіпсокартон має ідеально рівну поверхню, яка не потребує додаткової обробки. Це вже плюс у бік використання для монтажу плитки. У поєднанні з якісним оздобленням від польського бренду Cersanit ви можете отримати довговічне, практичне та універсальне покриття для підлоги та стін. Процедура укладання мало чим відрізняється від стандартної технології, крім деяких нюансів.

Mozhno li kleit plitku na vlagostojkij gipsokarton

Вологостійкий гіпсокартон: чудова основа для плитки чи погана ідея?

Поверхня для монтажу керамічної плитки завжди повинна відповідати трьом критеріям:

  • рівність;
  • сухість;
  • чистота.

Якщо ж ви зібралися виконати обробку стіни плиткою, але бачите, що вам належить ще довгий етап нанесення штукатурки та інших розчинів, що вирівнюють, виникає логічне бажання піти іншим шляхом. Ним може стати використання гіпсокартону. По суті, це і є штукатурка гіпсова, вже суха, у вигляді листів. Її монтаж виконується швидко, завдяки чому економиться час та фізичні зусилля. Годинник, що звільнився, можна витратити на відпочинок або укладання кахлю, щоб швидше завершити оздоблювальні роботи.

Вологостійкі гіпсокартонні листи — гарна основа для монтажу плитки. До цього способу найчастіше вдаються у комерційних об'єктах та офісах. Він вимагає великих фінансових вкладень і зменшує терміни оновлення приміщень. Гіпсокартон підходить для житлового простору. З його допомогою можна формувати перегородки у разі зміни планування, а потім укладати на них плитку. Рішення складно назвати новим, швидше за раніше воно було невідоме для широких кіл. З цієї причини ви можете не сумніватися в його доречності і зараз приступати до замовлення матеріалу.

Правильний клей – гарантія довговічного монтажу

Польський бренд Cersanit пропонує великий вибір плитки для різних приміщень. Це матеріал, який відповідає високим галузевим стандартам, демонструє стійкість до підвищеної вологості та механічної дії, не викликає складнощів у догляді. Щоб усі ці властивості не загубилися, важливо професійно виконати монтаж. Без якісного клею, який підходить для гіпсокартону, є ризик досить швидко зіткнутися з не найприємнішими ефектами.

Плитка під мармур , бетон або дерево чудово виглядатиме в інтер'єрі, якщо ви прикріпите її до вологостійкого гіпсокартону за допомогою таких складів:

  1. Цементний клей. Найбільш затребуваний варіант. Купується при обробці поверхонь у будинках, офісних та інших комерційних приміщеннях.
  2. Рідкі цвяхи. Їхня висока ціна компенсується довговічним зчепленням гіпсокартону та керамічної обробки.
  3. Еластичний клей. Підходить при монтажі плитки на гіпсокартон у ванній кімнаті чи туалеті. Особливість складу полягає в його властивості справлятися з підвищеною вологістю без зменшення сили зчеплення.

Технологія монтажу керамічної плитки прямокутної та квадратної форми на гіпсокартонні листи мало чим відрізняється від традиційної послідовності дій. Вона вимагає концентрації на процесі, акуратності у викладанні кахлю та формуванні швів. Скористайтеся рекомендаціями професіоналів або залучіть їх до оновлення інтер'єру. Пам'ятайте, вам не варто сумніватися в правильності вибору основи для керамічного оздоблення.