Магазин плитки не є офіційним сайтом компанії CERSANIT
0800 210 172 Київ, Стратегічне шосе 11
Меню

Як прибрати білі розводи на плитці

Як прибрати білі розводи на плитці

Монтаж керамічної плитки - це трудомісткий процес, після якого хочеться відразу насолоджуватися результатом. Все ж таки спочатку доведеться очистити поверхню і дочекатися її усадки перед повноцінною експлуатацією без обмежень. Вибір якісної плитки – це один із важливих кроків, що гарантують довговічність та практичність покриття у побуті. Підібрати матеріал, який відповідає міжнародним стандартам, ви можете на сайті Cersanit. Не менш важливо приділити увагу професійному монтажу та фінальному очищенню покриття.

З білими плямами на кахлі та керамограніті стикаються дуже часто. Вони залишаються від розчину, який застосовувався у процесі монтажу. Як правило, звичайна вода погано справляється з розводами, тому підказки фахівців точно вам знадобляться. Не варто самостійно заважати хімію у спробах створити універсальний засіб. Його краще купити, як і інструменти, які стануть у нагоді для механічного впливу на залишки цементного розчину. Пам'ятайте, що плитці та швам можна нашкодити, якщо не підійти виважено до процесу очищення.

kak ubrat razvodyКак убрать белые разводы на плитке

Білі розводи на поверхні плитки: як зменшити їх кількість у процесі монтажу

Ми зробили вам добірку правил, дотримання яких призведе до того, що ви не зіткнетеся з великою кількістю білих розводів на керамічній поверхні. Їх добре дізнатися ще до початку укладання оздоблення:

  1. Якщо цементний розчин ще не затвердів остаточно, не починайте очищення кахлю, то ви тільки все ускладните, адже є ризик, що забруднена ділянка значно збільшиться в розмірах.
  2. На етапі полірування використовуйте гумову терку, щоб прибрати якнайбільше надлишків розчину. Матеріал інструменту робить обробку делікатною, не впливає на стан простору між плитками.
  3. Безпосередньо процес очищення керамічної поверхні почніть із обробки спеціальною вологою губкою. Вона велика і має високу густину, тому прибирання пройде швидко. Головне — не забувайте про акуратність, щоб не пошкодити шви.

Якщо ви промили плитку водою і вам здається, що вона ідеально чиста, не поспішайте з висновками. Оцінювати результат варто лише після повного висихання оздоблення. Лише на цьому етапі стає видно дефекти, які не були помічені раніше.

Як підібрати засіб, з яким ви забудете про білі розводи

Кращим способом назавжди забути про білі розводи від використання цементного розчину є покупка професійного засобу. Краще довірити плитку від Cersanit та інших брендів складам відомих торгових марок. Вони розробляються під конкретний матеріал, тому точно не нашкодять його верхньому шару. Компоненти професійних засобів для очищення від цементного розчину діють делікатно, демонструють високу ефективність. Вони випускаються як порошків, густих концентратів, готових для обробки рідин. Відрізняються діючими речовинами, ціною та призначенням. З обробкою плитки легко впорається будь-яка людина, а в результаті – насолодиться швидкістю очищення та чудовим станом обробки.

Білі розводи на плитці — це проблема, яка знайома багатьом. На щастя, впоратися з нею можна самостійно, достатньо купити професійні засоби. Також можна звернутися до клінінгу, якщо немає бажання або часу для цього процесу. Сучасний світ пропонує багато варіантів для вирішення проблеми, залишилося вибрати найбільш підходящий для вас. Пам'ятайте, що дотримання вказівок під час монтажу плитки значно зменшить обсяг робіт для очищення покриття.