Магазин плитки не є офіційним сайтом компанії CERSANIT
0800 210 172 Київ, Стратегічне шосе 11
Меню

Як робити мозаїку з битої плитки

Як робити мозаїку з битої плитки

Розмаїття кахлю, керамічної плитки та керамограніту в асортименті польського бренду Cersanit дозволяє знайти ідеальні рішення для класичних та сучасних інтер'єрів. У каталозі є плиткова мозаїка , яка сподобається творчим людям. Не менш цікавим способом отримати її для укладання на стіні або на підлозі є створення власними руками з битої плитки. Цей процес займе деякий час і вимагатиме концентрації. У результаті ви отримаєте індивідуальне рішення для обробки, у нього не буде аналогів. Тільки уявіть, наскільки чудовою родзинкою залу, басейну, кухні чи ванної кімнати стане мозаїка, придумана та створена вами.

mozaika iz plitki

Мозаїка з битої плитки: як використовувати в сучасному інтер'єрі?

У колекціях Cersanit є не лише керамічна плитка під камінь чи дерево, а й мозаїка на сітці. Якщо вона виглядає надто просто, створіть декоративний елемент своїми руками за допомогою наших інструкцій. Мозаїка з битої плитки стане чудовою прикрасою для підлоги та стін, а також фасадів будівель. З її допомогою можна викласти дизайнерську доріжку біля будинку, у саду, парку, на міській площі.

Ще мозаїка з битої плитки чудово виглядає як прикраса меблів або окремий дизайнерський акцент в інтер'єрі. Ви зможете милуватися своїм твором мистецтва навіть під товщею води на дні басейну або іншої штучної водойми. Ніколи не викидайте будівельні матеріали, що залишилися, вони можуть стати в нагоді і стати родзинкою, яка приковує до себе увагу.

Пошук матеріалу для цікавого дизайнерського рішення

Якщо ідея про створення мозаїки вас надихнула, пропонуємо одразу ж перейти до її обмірковування. Візьміть аркуш паперу, щоб намалювати ескіз, а після цього переходьте до етапу пошуку кахлю . Зовсім необов'язково витрачати гроші на ударостійке покриття з нових колекцій, оскільки такий хід не буде економним для бюджету. Існують інші способи знайти матеріал для плитки:

  1. Зверніть увагу на власні залишки кахлю після ремонту. Можливо, настав час знайти їм призначення.
  2. Відвідайте розпродаж, щоб знайти відповідну по дизайну плитку за зниженою ціною. Величина знижок може вразити та дати шанс на придбання цінних екземплярів від найкращих брендів;
  3. Співпраця з магазинами, що продають товари для будівельних робіт. Плитка часто тріскається або пошкоджується, тому її утилізація відбувається на регулярній основі. Навіщо викидати те, що може стати частиною ексклюзивної мозаїки?

Також за залишками керамічної плитки можна звернутися до товаришів та родичів. Навіть кілька знайдених елементів стануть вагомим внеском у мозаїку.

Як сформувати мозаїку з битої плитки: послідовність дій

Якщо ви хочете вирізати фрагменти певної форми, вам знадобиться спеціальний інструмент, а ось для того, щоб розбити її на довільні фрагменти складностей набагато менше. Підготувати матеріал просто, далі головне правильно викласти його на поверхні:

  • формуйте мозаїчне полотно з центральної точки, приділіть увагу фону в останню чергу;
  • не забудьте про затірку на фінальному етапі — до неї можна додати барвник, якщо цього вимагає художній задум;
  • усуньте надлишки клею та затирального складу, використовуйте склоочисник для підсумкового очищення.

Мозаїчна поверхня не тільки виглядатиме привабливо, але й не викличе складнощів у догляді. Вибирайте якісну плитку та втілюйте будь-які творчі пориви.