Магазин плитки не є офіційним сайтом компанії CERSANIT
0800 210 172 Київ, Стратегічне шосе 11
Меню

Чи можна плитку класти на плитку

Чи можна плитку класти на плитку

Ідея виконати укладання нової керамічної плитки на стару може здатися безумством, але вона справді використовується як аматорами, так і майстрами. Це один із способів заощадити час на демонтажі, якщо колишнє покриття вціліло і здатне стати надійною основою для кахлю. Пропонуємо більше розібратися у темі за допомогою цієї статті. Після прочитання ви знатимете, коли монтаж плитки на плитку не варто виконувати, і як підготувати незвичайну основу. А якісний кахель або керамограніт точно вдасться знайти у польського виробника Cersanit. У каталозі на вас чекає великий вибір матеріалу для оформлення ванних кімнат, балконів, кухонь, коридорів та інших приміщень.

Чи завжди плитка стане чудовою основою для монтажу нового оздоблення?

Інформація про те, що знімати стару плитку не обов'язково, справді надихає. Все ж таки в деяких випадках без такого етапу як демонтаж дійсно не обійтися. Мова про такі ситуації:

  1. Тріщини на плитці. Їхня поява говорить про деформацію поверхні, яка під старою кахлем. Отже, усадка матеріалу пройшла нерівномірно, а основа потребує вирівнювання — для цього оптимально використовувати армовану бетонну стяжку;
  2. Підлога з великим ухилом. Створити надійне покриття не вийде, оскільки клейового складу недостатньо для вирівнювання наявної поверхні. У такій ситуації рекомендується зняти стару кахель і вирівняти основу за допомогою рідкого наливного складу. Подібна послідовність дій може бути застосована і для стін.
  3. Множинні тріщини через використання неякісного матеріалу. У такому разі основа під старою плиткою залишається рівною, ось тільки сама кераміка не зможе ним стати. Вона вже втратила цілісність, тож зчеплення з новою керамічною плиткою не буде надійним. Рекомендується провести демонтаж старого оздоблення та вибрати якісну плитку під камінь або деревину на сайті Cersanit.

Якщо під час обстеження поверхні ви не знайшли нічого з описаного вище, можете сміливо планувати укладання плитки на плитку. Настав час дізнатися більше про підготовку основи та монтажні роботи.

plytka-na-plytku

Укладання плитки на плитку: особливості підготовчого етапу та монтажу

Кахель - це популярний вид обробки, найчастіше зустрічається в коридорах, санвузлах, на кухнях. Для зазначених приміщень вибирається плитка, оскільки вона здатна захистити стіни та підлогу від стрімкого забруднення. Якщо ви вирішили продублювати керамічне покриття, вам все одно не пройти підготовчий етап. Потрібно механічно пройтися поверхнею, знежирити її, обробити міжплиткові шви. Відсутність кількох плиток — зовсім не завада, порожнечі достатньо заґрунтувати, піднявши до висоти решту матеріалу.

Вибір правильного клею гарантує відмінне зчеплення між двома шарами керамічного покриття. Професійні склади, що відповідають властивостям плитки, роблять так, щоб утворився єдиний керамічний блок, більш міцний, ніж раніше. Технологія монтажу залишається традиційною, ніяких відмінностей немає.

Укладання нової плитки на стару — це сучасне рішення, яке заощаджує гроші. Уважно огляньте стару поверхню, щоби переконатися в оптимальності такого монтажу. Найкращі оздоблювальні матеріали для оновлення підлоги чи стін ви знайдете у виробника Cersanit. Він випускає плитку у вигляді прямокутників, квадратів та мозаїки, тому вам буде з чого вибрати.