Магазин плитки не є офіційним сайтом компанії CERSANIT
0800 210 172 Київ, Стратегічне шосе 11
Меню

Особливості вибору плитки для ванної кімнати

Особливості вибору плитки для ванної кімнати

Давно, коли ще по світу ходили динозаври (гаразд, не на стільки, це просто метафора) для облицювання ванної кімнати використовували плитку. Якщо ж раніше в кожній квартирі спостерігалася стандартна плитка в квіточку, зараз справи йдуть куди краще. В першу чергу варто визначитися з дизайном ванної кімнати. З величезним вибором плитки можна створити мінімалістичний дизайн, модерн або класику. Все залежить від особистих переваг. Вибрати дизайн плитки для ванної – це одна справа, але більше часу варто витратити для підбору якісного матеріалу, який буде гарантувати безпеку і тривале використання.

На що звертати увагу, коли вибираєте плитку для ванної кімнати:

  • Товщина матеріалу і міцність. За старими традиціями на підлогу кладуть товсту плитку, а на стіни менш міцну. У цьому є своя логіка. Підлога більше схильна до пошкоджень (важка мильниця впала або упаковка з шампунем). Тому, щоб плитка не тріснула від першого падіння, вибирають міцні види.
  • Поверхня матеріалу. Плитка для ванної може бути глянсовою, матовою або дзеркальною. Для підлоги варто використовувати тільки матову плитку, вона забезпечить безпеку і не буде ковзати, так як має шорстку фактуру. Для стін можна використовувати глянсову поверхню, вона гарно виглядає на стінах ванної кімнати. Дзеркальну плитку використовують справжні цінителі краси.

    Хоч дзеркальна плитка виглядає красиво і нарядно, вона непрактична у використанні. На такій плитці видно розводи, плями, а також її легко пошкодити.

  • Рівень тертя. Пункт продовжує тему поверхні. При виборі плитки для душу або ванною кілька разів прочитайте або запитайте у консультанта про рівні тертя. Для ванної він повинен бути мінімальним, тоді плитка не буде ковзати.
  • Стійкість до побутової хімії. При чищенні ванної кімнати мало хто використовує натуральні речовини, наприклад, соду або гірчичний порошок. Набагато швидше впорається побутова хімія. Плитка для ванної повинна мати високий рівень стійкості до побутової хімії, не деформуватися і не міняти зовнішній вигляд.

плитка для ванной cersanit

Як бачимо, в виборі плитки для ванної не існує обмежень. Ви можете підібрати різну плитку, яка сподобається, потрібно лише визначитися з дизайном. Але важливий момент, про який не варто забувати – це безпека. Якщо сподобалася «ось так, в квіточку», але вона глянцева, запитаєте ради у консультанта. Він покаже таку ж красиву, але безпечну плитку для ванної.